bilde av en kvinne med blomst

Akne er et vidt begrep som dekker urenheter, kviser og hudormer . Selv om akne er mer kjent for å være et problem blant tenåringer, kan denne tilstanden streiken i alle aldre. Mens det er mange forebyggende tiltak du kan ta for å unngå kviser, her er hvordan å behandle eksisterende akne.

Et innlegg på nettsiden Wikihow, viser noen punkter som skal hjelpe de som er plaget med kviser og uren hud. Prøv å se gjennom om det er noen tips som du kanskje ikke har prøvd før.

1. Rense porene med salisylsyre. Akne begynner å danne når porene blir tilstoppet med en “plugg” av keratin og sebum. Salisylsyre løsner pluggen ved å tilsette keratin (det er en keratolytic). Sørg for at du bruker solkrem samtidig, men fordi salisylsyre gjør huden mer følsom for UV-lys.

2. Drepe bakterier som forverrer kviser. Bakterier finnes naturlig på huden din og hele kroppen din, en slik bakterie er Propionibacterium acnes, som er normalt ufarlig. Når porene går tett, men flere av disse bakteriene begynner å vokse der, produseres kjemikalier som bryter ned veggen av porer og spiller en stor rolle i dannelsen av det vi kjenner er en kvise. Ved å tørke ut disse bakteriene, kan du også bli kvitt akne. Her er noen måter å gjøre det på:

  • Bruke en gel, krem​​, eller såpe inneholdende benzoylperoksid to ganger om dagen. Benzoylperoksid er en “Baktericid” som er spesielt effektiv mot Propionibacterium acnes. Ulempen er at det ofte irriterer huden din, noe som resulterer i tørrhet og rødhet, så du bør supplere denne behandlingen med en ikke-comedogenic fuktighetskrem. Hvis huden din fortsatt blir irritert, bruke et produkt med lavere konsentrasjon. Også være forsiktig når du bruker den, som benzoyl peroxide blekemidler stoff og hår.
  • Se etter produkter med triklosan eller klorheksidinglukonat, som også dreper Propionibacterium acnes. De er mindre effektive enn benzoyl peroxide, men de er snillere mot huden din.
  • Fedd olje har også blitt vist å være effektiv mot Propionibacterium acnes.

Du finner flere tips mot kviser her

3. Se etter behandlinger med svovel og natrium sulfacetamide som sine aktive ingredienser. Denne kombinasjonen (i konsentrasjoner på 5% og 10% henholdsvis) har vist seg å redusere akne med bare milde bivirkninger. [4] Mens den eksakte måten svovel reduserer akne er ukjent, er det kjent å være en keratolytisk, som salicylsyre syre.

4. Is er til stor hjelp for å dempe betennelsen. Legg en isbit i en vaskeklut og legg den inntil kvisen. Dette er til stor hjelp om du er på vei ut døra og ikke har noen andre hjelpemidler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*