Hvilket stekefett er sunnest?

September 2, 2011En test viser at det er stor sunnhets forskjell mellom stekefett.

Det er mange mennesker som har fått det for seg at oppvarmet fett dannes til transfett. Det kan bare skrinlegges med en gang.

Det du bør passe deg for er å steke f.eks olje på for høy temperatur. Det somsunt fettskjer at det kan harskne. Da først kan det dannes ugunstige stoffer. Dette er noe du bør passe på om du steker margarin og olje som inneholder flerumettet fett på over 180 grader.

Enumettet – flerumettet – mettet

Mettet fett øker ditt kolesterol mens enumettet og flerumettet fett, reduserer faktisk risikoen for hjerte og karsykdommer.

Det er også stor variasjon på smak. Ta for eksempel rapsolje og olivenolje.. Rapsolje smaker så å si ingen ting, mens olivenolje kan inneholde ganske så mye smak. Kaldpresset olivenolje inneholder meget mye smak, men kan gi en vond smak om den varmes opp. Kaldpresset olje tåler heller ikke den samme steketempratur som den gode gamle rafinerte oljen. Derfor er det best å bruke kaldpresset olje på kaldretter som f.eks. salat eller helles over ferdigstekt mat.

Hva er det sunneste og beste fett?

Olje: Desom kom ut best i test var   1. Vita hjertego optimal  2. Odelia rapsolje  3. Ybarra olivenolje

Smør: Best i test var  1. Vita hjertego margarin  2. Soft flora margarin  3. Bremykt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*