Det viser seg at Nordmenn generelt, er dårligere på tannhygiene sammenlignet med folk fra andre land.

Selv om 9 av 10 Nordmenn pusser tennene i snitt to ganger daglig, ev vi dårlig på bruk av munnvann, tanntråd og tungepuss.

1 av 5 nøyer seg med å bare pusse tennene

Det er jo lett å tenke som så, at når tennene er pusset fine og hvite, er jobben gjort. Det mange ikke vet er alt av bakterier som skjuler seg på tungen, ganen og mellom tennene.

Det er jo først i voksen alder at vi ser på tennene og tenker at dette kunne vært unngått. Problemet er bare at da kan det være litt sent, og må derfor ut med store summer for å få reparert de skadene som kunne vært unngått.

Det er i Oslo de er flinkest på tannhygiene

En undersøkelse viser til at kvinner over 50 i Oslo området er flinkest på tannhygiene, mens kvinner over 50 i midtnorge og nord Norge er dårligst.

På grunn av omfattende informasjon på skoler, ukeblader og inter nett, har folk sammenlignet for 20 år siden, blitt betydelig flinkere med sin tannhygiene. Det har også blitt så moderne med så hvite tenner som mulig at det har påvirket en stor del. Dette kommer mye av alle bildene og filmene som har skapt de store rolle modellene for den yngre garde.

Slik får du hvitere tenner:

Har tennene dine mistet den perlehvite nyansen? Det er ikke å legge skjul på at vi med alderen får mørkere tenner. Dette kommer i hovedsak av at vi med alderen har noen år bak oss med spising avtann blekingmat og drikking av kaffe eller te.

En god tannhygiene hjelper til å bremse ned missfarging av tennene, men etter hvert, så trengs det en liten oppussing. Det siste du trenger å gjøre da, er å dra til tannlegen for å fåhvitere tenner. Det finnes en rekke forskjellige ting som kan brukes, som koster langt mindre, men det er opp til hver enkelt hva de selv syns fungerer best.

Tannbleking med tannblekestrips..

Dette er strips med blekegele som påføres tennene for å få hvitere tenner. Behandlingen er normalt over 14 dager hvor du må ha på strips to ganger daglig i 30 min. Resultatet varierer fra menneske til menneske, men snittresultatet ligger på ca 1-2 nyanser hvitere.

Bleketannkrem..

Bleke tannkrem er noe av det enkleste å få tak i. Prisen ligger mellom 50 og 200, men resultatet er så som så. Du vil få hvitere tenner, men det er ikke tann bleking på høyeste nivå. Kan forvente etter mye puss på ca en nyanse hvitere.

Tann bleking med hjemme kit..

Selv vil jeg si at dette er favoritten. Det er litt mere med det, men du får allerede et resultat etter to dager. Det er normalt å bruke tann bleking for hjemmebruk alt fra 6 til 14 dager ca en time hver dag. Dette er helt avhengi av merke. Noen tann bleking kits er bedre enn andre, men resultatet man får i snitt, er uansett ganske bra.

Flere nordmenn har åpnet øynene for dette med hollywood smilet og flere nordmenn gjør noe med det. Tannbleking hjemme eller hos tannlegen er de valgene mange av oss tar, men ikke alle av oss her hatt en god erfaring med det.

Problemet er for mange at de opplever ising i tennene ved inntak av kald drikke, kald luft Hjemmebleking av tennereller is. Problemene kommer av at noen har ganske så nedslitt emalje av for hard tannpuss over lengere tid eller rett og slett drukket for mye syreholdig drikke som brus og juice.

Er du litt for ivrig og lar blekemiddlet ligge på tenner og tannkjøtt lengere enn anbefalt, kan dette over tid også skade emaljen på tennene dine.

Gode råd for tannbleking hjemme

Pass på å bleke tennene dine bare av og til, som for eksempel spesielle anledninger. Ikke bleke tennene dine hele tiden. Dette kan sammenlignes med soling i solarium.. Soler du deg for mye, kan dette også skade deg.

Sørg for god tannhygiene.. Dette holder tennene dine hvite lengere etter tannbleking, slik at du slipper å bleke tennene så alt for ofte.

Les pakningsvedlegget nøye. Har du på blekemiddelet for lenge, gjør du skade på emaljen som kan føre til ising i tennene over tid.

Husk: Hver andre person som tar tannbleking hjemme for hvitere tenner, opplever alt fra lett til moderat ising i tennene, så vær forsiktig om du ikke har bleket tennene dine tidligere. Merker du noen form for ising, bør du kansje ikke fortsette.

Tannlegene oppfordrer til å ta jobben hos dem

Tannlegene ønsker selvfølgelig at du lar bleking bli foretatt av profesjonelle. Det er ikke altid slik at Ola Nordmann kan ta et slikt valg, siden bleking hos et tannlegebesøk fort kan koste 4-5000 kroner. De argumenterer med det at de kan ta en skjekk av tennene dine for å se om tennene er missfarget av kaffe og te, eller om missfargingen skyldes at emaljen er nedslitt.

Skulle det være slik at emaljen er nedslitt, er det ingen grunn til å bleke tennene. Det vil bare forverre situasjonen…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*