kviser og ungdomSammenliknet med ungdom uten kviser, er det dobbelt så stor sjanse for at en ungdom med kviseproblemer har eller har hatt selvmordstanker. Dette er tatt fra et Norsk studie.

Nå er det slik at nesten alle ungdommer vil ha en kvise i ny og ne, men 1 av 5 lider av moderate mengder av kviser.

Ved et stort angrep av kviser, vil det i mange tilfeller ødelegge selvbildet. Det gjør at mange velger å holde seg hjemme fordi de ikke vil bli sett i de værste stadiene. Det bygges opp en stor fustrasjon blant de utsatte, og søket på nett etter den ultimate kuren for å bli kvitt kviser er meget høyt.

Isotretinoin, so er det aktive middelet i kjente kvise-produkter som f.eks. Claravis har tidligere vært linket til depresjon og selvmordstanker.

“Det har vært mye snakk om dette særlig i USA, sier Jon A Halvorsen som jobber på universitetssykehuset i Oslo. Men depression og selvmordstanker relatert til kviser, reflekterer byren om kviser i stede for å være en bi-effekt av isotretinoin.”

Studiet som ble gjort, involverte 4000 studenter mellom 18 og 19 år. Fjorten prosent av disse studentene, avslørte at de var sterkt preget av dems personlige kvise problem. Nesten 25% av de som led av kviser har hatt eller har tanker om selvmord.

Det er også påvist at 52% har lite eller ingen kontakt med venner. Det viser seg også at flertallet faktisk gjør det mye dårligere på skolen og derfor går ut med dårligere karakterer, enn hva de kansje ville om de ikke hadde noe kviseproblem.

Det er viktig for alle som har acne problem, at opphavet for kviser kan være så mangt. Det er forskjellige behandlinger mot kviser ettersom hva som er triggeren.

Vi anbefaler derfor at du oppsøker en dermatolog med ekspertise innen acne for best mulig evaluering.

Les flere innlegg om kviser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous Post
«
Next Post
»