Det trenger ikke å være så vanskelig å å få strammere rumpe så lenge manKvinne i bikinibare vet hvordan man skal trene den.

Vinteren setter ofte igjen tydelige spor som vi først oppdager til våren når vi starter å legge merke til kropper og prøver på oss fjorårets bikini igjen. Det er først da hysteriet kommer, og det er bare 1 mnd igjen til badesesongen starter.

En av de viktigste forandringene man må starte med er kostholdet. Når man bygger kropp, er det 20% trening og 80% kosthold som skal til.

God ide til kosthold for å få strammere rumpe:

Til frokost, bør man kun spise havregryn og melk eller vann. Detter er frokost som gir deg en god start på dagen og gir deg masse energi. Godt innhold av proteiner og lite fett.

Spis kun frukt og yoghurt på formiddagen. Dette kun for å gi mere energi, så man holder ut til middag.

Til middag bør du spise mat som har stort innhold av proteiner. Eksempel er tunfisk, fileter av kylling eller okse, bønner og linser. Dette sørger for at musklene har noe å bygge på. For å få større muskler, er proteiner utrolig viktig..

Til kvelds er det smart å ha i seg noe lett. Da er hvit kjøtt idielt.

Dette må du holde deg unna:

Hvit ris, brød, sauser og sukker er meget FY! Dette er noe du bør holde deg langt unna for å stramme opp fort.

Når det gjelder trening, er det ikke verre enn at du en par ganger i uka går turer i bratte oppoverbakker, eller tar deg enn joggetur. Dette er noe som gir deg en strammere rumpe på kort tid, så lenge du har i deg riktig kosthold.

Rumpen blir da brukt regelmessig og musklene har god tilgang til proteiner for å regenerere.

De beste rumpeøvelser:

- Du har sikkert hørt rykter om at man må gjøre knipeøvelser med baken når man sitter mye i en kontorstol?? Det ligger faktisk noe i det. Dette hjelper i hovedsak til å forme rumpen.. Musklene blir ikke stort større, men fett vil over tid slippe taket og de musklene som er der blir fastere.

- Ditt på huk med rygge inn til en vegg med lår og legg i 90 graders vinkel. Sørg for å holde korsryggen inn til veggen under hele øvelsen. Se hvor lenge du kan holde deg i denne posisjonen. Klarer du over 2,5 min gjør du det bra! Denne øvelsen bør man ta en gang om dagen. Prøv hele tiden å slå din gamle rekord.

- Knebøy er en ganske standard øvelse som hjelper godt på både rygg og rumpe. Spre føttene ca 1 meter fra hverandre og senk ned rumpen. Hold posisjonen i ca 5 sekunder og reis opp ryggen. Gjenta denne øvelsen til du kjenner melkesyren tar tak. Skulle du være godt trent fra før, kan du få en venn eller slektning til å sitte på skuldrene dine men du tar denne øvelsen. Dette er selvfølgelig om du ikke er eier av vekter.

- En fin øvelse som mange også benytter seg av, er å ligge ned på gulvet med knær og hender. (samme posisjon om om man skal ta pushup) Løft så ene benet rett ut bak deg og hold. Gå så tilbake til samme posisjon og bytt fot. Det finnes sandsekker som er idiell til å feste på foten for mer tyngde.

Klikk her for relaterte treningstips

Her er et eksempel på en typisk sand bag som folk bruker til hjemmetrening:Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*