Fjerne strekkmerker

May 26, 2011


Strekkmerker er et ganske så normalt problem hos mange mødre. Under graviditet, påføres det en sterk slitasje på huden som kan komme frem tydeligGravid kvinne etter en fødsel. Dette er soe som både senker livskvalitet og selvtillit hos mange mennesker.

Det er ikke bare kvinner som får strekkmerker. Menn kan like lett få det ved å være overvektig. Der er det den samme prosessen huden må gjennom.. Nemlig strekk..

Slik unngår du strekkmerker

For å unngå strekkmerker, må du være føre var..

Først og fremst, bør du sørge for å ha i deg rikelige mengder med omega 3. Omega 3 sørger for å behandle huden fra innsiden. Dette bidrar til at huden blir mer elastisk og klarer å gå tilbake til det normale ettersom strekket blir slakkere. Dette kan sammenlignes med et gummistrikk…

Et gummistrikk klarer fint å strekkes for så å gå tilbake til sin opprinnelige form, men et strikk som er morkent, vil begynne å flise opp når man strekker i det. I mange tilfeller slites strikket rett av.

Gummi kan på lik linje med hud vedlikeholdes slik at elastisiteten holder. Så når du vet at du er gravid, vet du sikkert også at mage, armer, lår og hofter vil bli større og strekke ut huden din.

På siden av omega 3 bør du også passe på å smøre deg inn i svangerskapsolje.. Dette er en sitruslignende olje som du får kjøpt på de fleste helsekost butikker og skal være utrolig god for å gi huden bedre elastisitet.

Sørg også for på den sikre siden at du bruker peelig ca en gang i uken på de områder der hvor du vet at strekkmerker ofte oppstår.

Slik kan du fjerne strekkmerker

For å fjerne strekkmerker pleier folk ofte å gå til laser behandling. Om dette er en litt for drastisk metode for deg, anbefaler jeg at du behandler strekkmerkene på en måte at de blir mindre synlige. Dette er mye liktmerker på bakenmetodene mot celulitter.

Når man skal fjerne celulitter, pleier folk å massere de utsatte områdene med en sitrusolje ofte over lengre tid. Noen bruker et redskap som heter celluless som er en vakummaskin som suger og slipper jevnlig med korte tids intervaler. kombinerer man den oljen og celluless på strekkmerkene, vil det bidra til at huden over til restituerer seg selv til en viss grad.

Sørg også for å ha i deg med rikelige mengder omega 3 og a vitamin. A vitaminet er en av de virkelig viktige vitaminene for huden din og det er også en bidragsyter til å fjerne strekkmerker. Du bør også sørge for å tilføre noe ekstra vitamin e, som hjelper på elastisiteten til huden din.

[smart ads]

Fakta om huden og strekkmerker

  • Strekkmerker er skader i lærhuden som er det hudlaget under det ytterste hudlaget.
  • Så mye som 60-70% av alle kvinner som passerer puberteten vil ende opp med å få strekkmerker.
  • 90% av alle kvinner i svangerskap vil også lide den samme skjebne.
  • Merkene oppstår vet at huden strekkes for raskt. Da er det produksjonen av kollagen som forstyrres og derfor ikke klarer å holde huden 100% vedlike.
  • strekkmerker oppstår som oftest på lår, rumpe, hofte og bryst. Dette i form av lange streker av arr.

Viktig tips: Pass på å ikke eksponere huden din for uv stråler om du er gravid. Dette er en generaltabbe om du ønsker å unngå strekkmerker.

Pass på at du ikke lar deg bli lurt på butikken når det kommer til kremer som skal fjerne strekkmerker. På grunn av at merkene ligger i hudlag nr 2, vil de fleste kremer ikke komme til der. Som regel er det kun ytterhuden som absorberer fukt, mineraler og vitaminer. Derfor anbefales det at du da oppsøker en hud lege for råd til kremer som ikke har noe fortjeneste på å anbefale produkter.

Skulle det være noen andre gode tips, setter vi stor pris på om du deler det med oss under kommentarer.. Takk

Innlegg relatert til hud og kviser finner du her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*